Tostas de sardiñas especiadas

Sardiñas

Estamos en xuño. Tiñamos moita gana de que chegase xuño para facer unha receita con sardiñas? Tiñamos moita gana de que chegase xuño para facer unha receita con sardiñas! Abofé que nos gusta esta marabilla de produto. Como todo o mundo sabe, neste mes están na súa época óptima de consumo. Velaquí che traemos unha proposta de receita que de seguro non te deixará indiferente.

Ingredientes (para 2)

  • 6 sardiñas (limpas e abertas en libro na peixaría)
  • 1 berenxena
  • Pan de millo (ou outro calquera)
  • Vinagre de mazá ou zume de limón
  • Media culleriña de sal
  • Media culleriña de cúrcuma
  • Media culleriña de comiño
  • Unhas areas de pementa
  • Auga
  • Aceite de oliva virxe extra

Modo de preparación

  1. Lavamos con coidado as sardiñas. Como xa che comentamos, pide que chas limpen na peixaría. A preparación vaiche ser máis sinxela así.
  2. Nun recipiente fondo poñemos medio vasiño de auga, algo menos de medio vaso de vinagre de mazá e as especias. Metemos as sardiñas e deixamos macerar máis ou menos dúas horas.
  3. Prequentamos o forno e nunha bandexa poñemos a berenxena cortada en láminas dun centímetro. Cubrimos cun pouco aceite. Metemos no forno.
  4. Aos 5 minutos engadimos á bandexa as sardiñas. Metémola bandexa de volta no forno uns 10 minutos. Non máis.
  5. Tostamos o pan e montamos as tostas con berenxena e sardiñas.

E xa estaría listo! Agora só queda gozar deste riquísimo prato! Como o ves? Atréveste coa nosa proposta? Sube as fotos ao teu Instagram e etiquétanos!