Hoxe celebramos o Día Mundial do Chocolate e desde Vai de Peixe atrevémonos cun reto ben curioso: facer un prato de peixe e chocolate, a que é interesante?
Hoxe falamos cunha deportista galega de elite que creceu entre os fornos do negocio de hostalaría da familia. Deses anos aprendeu algúns trucos, receitas e anécdotas que hoxe comparte con nós.
Cantas veces escoitaches que preparar os alimentos á prancha é unha das mellores formas, que conserva as propiedades nutritivas e que ademais é saudable e rápida?
Hoxe entrevistamos a Isabel, autora de La Cocina de Frabisa, un blog onde nos demostra que comer rico e á vez saudable é moito máis fácil do que pensas.
Tres cuartas partes do noso planeta son océano. Hoxe celébrase o seu día mundial para recordar a importancia que teñen e a urxente necesidade de incrementar o seu coidado.
Hoxe celebramos o Día Mundial da Saúde, unha data que foi escollida en honra á fundación da Organización Mundial da Saúde e que nos recorda a importancia de crear conciencia sobre as enfermidades e fomentar hábitos saudables na poboación.
O actual contexto de confinamento impide que se dean as circunstancias necesarias para a normal celebración desta iniciativa
O concurso relanzarase unha vez remate esta situación e se as circunstancias o permiten e nel incorporaranse as participacións rexistradas ata o de agora como válidas
Bonito, mexillóns, calamares, sardiñas, xarda... Ao natural, en aceite de oliva ou con calquera tipo de mollo, coma o escabeche. Sabes de que estamos a falar?
Nadal, época de celebrar e, por suposto, de compartir mesa coa familia. E sen dúbida, en Vai de peixe non podemos pensar nun menú para celebrar estas festas que non inclúa, polo menos, un produto procedente do mar.
A atleta olímpica Ana Peleteiro ofreceu esta mañá unha charla aos estudantes da Facultade de Ciencias do Deporte e a Educación Física da Universidade da Coruña.
Semella que hoxe en día todos os produtos alimenticios deben estar dispoñibles todos os días do ano. Pero tal e como as catro estacións son diferentes entre si, a nosa dieta debe ir variando para adaptarse a cada momento.