Peixe sapo en salsa verde
![Peixe sapo](/sites/default/files/styles/imaxe_principal/public/arquivos/receitas/peixe-sapo.jpg?itok=OCnPhO_a)
Se hai unha receita de peixe que guste e convenza a todo o mundo por aquí esa é a que vos describimos a continuación: o peixe sapo en salsa verde. Supoñemos que xa estás correndo por algo para limpar a baba que che está caendo mentres pensas no resultado final desta receita. E aínda por enriba é moi fácil de preparar! Vexamos como.
Ingredientes
- 4-5 pezas de peixe sapo
- 100 gramos de ameixas
- AOVE (aceite de oliva virxe extra)
- Allo
- Cebola
- Caldo de peixe (un cuarto de litro máis ou menos)
- Pirixel fresco
- Sal
- Fariña
Modo de preparación
- Picamos ben picadiños a cebola e o allo e rustrímolos nunha tixola fonda con aceite de oliva virxe extra aproximadamente uns 10 minutos. Lembremos: lume suaviño.
- Pasado este tempo engadimos unha cullerada de fariña para que espese a salsa.
- Feito isto incorporamos o caldo de peixe. Aquí temos dúas opcións: utilizar caldo feito na casa ou recorrer a caldo xa preparado (podemos compralo en calquera tenda de alimentación). Remexemos un pouco para que se mesture.
- Incorporamos o peixe sapo e as ameixas (hai que limpalas previamente).
- Deixamos que se faga na salsa durante uns 10 minutos máis ou menos. Dámoslle a volta ás pezas de peixe sapo cando vaian pola metade da cocción.
- Cando falten uns minutos picamos o pirixel e esparexémolo pola salsa.
- Agora só queda empratar!
Ves como é unha receita moi fácil de preparar? Agora xa non tes escusa. Atrévete con ela e comparte o resultado final etiquetándonos no noso Instagram: @vaidepeixe.