Pescada en salsa verde con ameixas
Esta proposta é unha receita ben fácil e rica. A preparación leva un pouco de tempo, pero merece a pena, e está feita con ingredientes imprescindibles na túa cociña.
Ingredientes
- 4 pezas de pescada (200 g cada unha)
- 400 g de ameixas
- Aceite de oliva virxe extra (AOVE)
- 2 dentes de allo
- 1 cebola pequena
- 1 vaso de viño branco
- ½ caldo de pescado
- 1 cullerada de fariña
- Pirixel fresco
- Sal
- Pementa
Como preparalo
- Antes de empezar recorda deixar a ameixas polo menos unha hora en auga fría para que se limpen de areas.
- Limpa os allos e a cebola e pica todo o máis miúdo que poidas.
- Emprega unha pota ampla para que todos os ingredientes teñan espazo entre eles. Pon a quentar (que non se queime!!!) o aceite e engade o allo e a cebola.
- Cando estean brandos engade a fariña, o pirixel picado, viño branco e caldo de peixe e remove, eliminando os grumos.
- Cociña ata que a mestura quede un pouco consistente (recorda que é mellor remover con utensilios de madeira para non estragar a capa antiadherente das potas).
- Cando quede listo engade a pescada, que ten que estar tres minutos de cada lado.
- Engade á pota as ameixas, sal e pementa e pon a tapa.
- Cando as ameixas estean abertas retira a pota do lume e sirve.
- Non esquezas o pan, porque esta salsa está para mollar.