San Martiño o forno

Receita de San Martiño

En plena época do San Martiño Vai de Peixe achega esta receita e despois de preparala nós mesmos démonos conta de que non pode ser máis sinxela. Imos alá!

Ingredientes

  • 1 San Martiño (pide na peixeria que o limpen e preparen para facer o forno, así a preparación será aínda máis doada e aproveitaras TODO o peixe)
  • Aceite de oliva virxe extra (AOVE)
  • 2 dentes de allo
  • Pirixel picado
  • Sal
  • Limón
  • Un vaso de viño branco

Preparación

1. Acende o forno e prequéntao a 180º

2. Mentras, prepara unha salsa con todos os ingredientes (menos o peixe), ten que quedar todo ben picado e mesturado.

3. Nunha fonte de forno pinta o fondo con AOVE, pon o San Martiño e baña coa mestura.

4. Mete a fonte no forno: 20 minutos polo primeiro quilo de peixe, se pesa máis recorda engadir 10 minutos por cada quilo ou a parte proporcional do peso en tempo.

5. Servir cunha ensalada ou con arroz branco.