Cinco pratos sinxelos con conservas do mar

Cinco pratos sinxelos con conservas do mar

Estás no certo, das latas de conserva. Bonito, mexillóns, calamares, sardiñas, xarda... Ao natural, en aceite de oliva ou con calquera tipo de mollo, coma o escabeche. Sabes de que estamos a falar? Estás no certo, das latas de conserva. Agora que xa temos claro que cociñar produtos do mar non é nin difícil nin caro, en Vai de peixe propuxémonos que cando penses en conservas de peixe e marisco vaias máis alá de engadir de cando en vez unha lata de atún a unha ensalada. Aquí che deixamos cinco deliciosas receitas coas que non pasarás máis de quince minutos na cociña. Prometido!

ENSALADA DE SARDIÑAS E ALCACHOFAS

INGREDIENTES

  • 1 lata de sardiñas en aceite de oliva
  • 1 lata de corazóns de alcachofa
  • 1 cenoria
  • Media cebola
  • Media lata de apio raiado

COMO PREPARALO

Abre a lata de corazóns de alcachofa, córtaos pola metade e colócaos nun prato. Pela a cenoria e a cebola, córtaas á xuliana, mestúraas co apio e engádeas. Despois, abre a túa lata de sardiñas, escoa o aceite e ponas enteiras sobre as verduras. Por último, aliña ao teu gusto.

SALPICÓN DE BERBERECHOS E MEXILLÓNS

INGREDIENTES

  • 1 lata de berberechos ao natural
  • 1 lata de mexillóns ao natural
  • Medio pemento verde
  • Medio pemento vermello
  • Media cebola morada
  • Unha pataca
  • Un ovo
  • Aceite de oliva
  • Vinagre
  • Sal

COMO PREPARALO

En primeiro lugar, pon a cocer o ovo e a pataca. Mentres están ao lume, aproveita para facer a vinagreta deste salpicón, para a que terás que poñer nun vaso aceite, vinagre e sal, engadir os pementos e a cebola ben picados e remover ben cun garfo. Cando teñas todo listo, corta en anacos a pataca e o ovo, abre as latas cos mexillóns e os berberechos, mestura todo e régao coa vinagreta.

BOCADILLO DE VENTRECHA DE ATÚN

INGREDIENTES

  • 1 lata de ventrecha de atún
  • 1 pemento vermello
  • 3 lascas de queixo
  • Pan
  • Aceite de oliva

COMO PREPARALO

Corta o pan á metade e o pemento en tiras e quéntaos un minuto nunha tixola. Coloca o pemento sobre unha das metades do pan, coloca o queixo enriba e por último, o atún. Engade un chorriño de aceite de oliva e tapa coa outra metade do pan.

LENTELLAS CON BONITO

INGREDIENTES

  • 1 lata de bonito ao natural
  • Medio bote de lentellas cocidas
  • 1 ovo
  • Media cebola
  • 1 presa de tomates cereixa
  • 1 presa de olivas negras

COMO PREPARALO

Mentres deixas o ovo a cocer, pica a cebola, os tomates cereixas e as olivas negras. Despois, escoe as lentellas e mestúraas coas verduras picadas. Cando o ovo estea cocido, pícao ben e mestúrao co bonito ben esmiuzado. Xúntao todo nun prato e, opcionalmente, remata con aceite de oliva e pirixel.

TORTILLA DE XARDA E SETAS

INGREDIENTES

  • 1 lata de xarda en aceite de oliva
  • Medio bote de setas variadas
  • 2 ovos
  • Media cebola
  • Pirixel

COMO PREPARALO

Pica a cebola e rústrea nunha tixola. Escoe a xarda e as setas e engádeas á tixola. Bate os ovos, engádelles sal, pirixel e a mestura que tiñas no lume. Por último, quenta todo ben na mesma tixola que usaches antes.